SPEELWIJZE
(zowel voor spelers, particulieren, tennistrainers en tennisverenigingen)

Op de voorzijde, links bovenaan, staat de spelsoort: enkelspel of dubbelspel. Links onder staat de moeilijkheidsgraad (level 1,2 of 3) van de opdracht (mission). De mission staat op de achterzijde. De illustratie die op de achterzijde staat komt overeen met de opdracht. De opdracht moet behaald worden vanuit een spelsituatie die boven bij de mission staat.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

A Er worden games gespeeld

De games zijn slechts een hulpmiddel om het spel te spelen. Niet het behalen van een game levert punten op, maar het behalen van de misson. Degene die serveert pakt een game-card; hij bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad (level 1,2 of 3) zonder op de achterkant te kijken. Op de achterkant van de game-card staat een opdracht (mission) die in de servicegame behaald moet worden om de card te bemachtigen. Lukt het niet om de opdracht uit te voeren en de servicegame wordt verloren, dan gaat de game-card naar de tegenstander. Lukt het niet om de opdracht uit te voeren, maar de servicegame wordt wel gewonnen, dan gaat de game-card terug in het spel. Op het moment dat de opdracht is volbracht, is de game ten einde en is de tegenstander aan de beurt om een nieuwe game-card te pakken en te starten met zijn/haar service game.

Het gaat er om wie de meeste level punten of game-cards haalt, binnen een bepaalde tijd.

Varianten hier op:
Winnend punt spelen op 40 gelijk of voordeel/nadeel, hangt van de tijd af.
Spelers of trainer bepalen met welke levels er gespeeld wordt.
Niet de serveerder maar de ontvanger pakt een game-card
(kaarten met spelsituatie “service” worden er dan eerst uitgehaald).
Serveerder en ontvanger pakken beiden een game-card. 
Wie heeft er het eerst een trio of een kwartet van de spelsituaties?

B Beide spelers pakken een game-card

Beide spelers pakken een game-card. Er worden games gespeeld (40 gelijk winnend punt). Zodra één van de twee de opdracht weet te behalen, bemachtigd hij/zij beide game-cards.  Je pakt beide weer opnieuw een game-card en speelt weer verder. Wie behaald de meeste game-cards of level punten binnen een bepaalde tijd. Na elke game mag  je evt. beslissen of je een ander game-card wilt als je de opdracht te moeilijk vindt.

C Er wordt een super tiebreak gespeeld

Beide spelers pakken een game-card. Elke keer als je de opdracht haalt krijg je de aantal level punten er bij, bijvoorbeeld het staat 3-3 en je win het punt met opdracht level 2, de stand is dan 6-3 (2 level punten en het punt dat je wint). Als de super tiebreak is afgelopen nieuwe game-cards pakken.

Varianten hier op:
Je kunt het op tijd spelen en dan kijken wie er heeft gewonnen.
Tiebreak tot de 7, 10, 14 enz.
Er is maar een die een game-card pakt.

D Het spel wordt gespeeld met minimaal 3 personen

Er worden games gespeeld (40-40 winnend punt) waarin 1 speler tegen telkens wisselende tegenspelers speelt. Aan de serverende kant (met de meerdere spelers) van het veld ligt een game-card; wie de opdracht behaalt krijgt het aantal level punten en er komt weer een nieuwe game-card voor in de plaats. De ontvangende partij houdt de stand bij en probeert de game te winnen voordat zijn tegenstanders de opdracht behalen. Lukt dat, dan pakt hij de level punten en wisselt van kant met een ander die aan de beurt is. Het gaat er om wie de meeste level punten haalt, binnen een bepaalde tijd.

Varianten hier op:
Voordeel en nadeel, hangt van de tijd af.
Winnend punt spelen op 40 gelijk of voordeel en nadeel, hangt van de tijd af.
Gebruik je 2 of meer banen, dan kun je de serveerders op de zelfde banen laten
staan, maar je kunt ze ook van banen laten wisselen.
De ontvangers blijven op de zelfde baan, om op die baan de stand bij te houden
en de game te winnen.

E Spelen in teamverband
Wat erg leuk is om te doen, is dat je variant A en B in allerlei verschillende team verbanden kunt laten spelen. Dit bevorderd het samenwerken, ervaringen delen en onderzoeken.

F Alleen de opdrachten gebruiken

De opdrachten (mission) kunnen om welke reden dan gebruikt worden zonder de kaarten te gebruiken, te veel wind, regenachtig of voor bepaalde doelgroepen te kinderachtig. De trainer of de speler zelf leest de opdracht en probeert mission te halen.

© copyright Game-In 2014